1-7 Ekim Emzirme Haftası
05 Ekim 2023

Ülkemizde anne sütü ile beslenmeyi desteklemek, teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl, Ekim ayının ilk haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Şırnak İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Hastane Yönetimimizin katılımı ile Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde "Emzirme Haftası" kutlandı. Beslenme yetersizliklerinin, büyüme gelişme geriliğinin ve bağışıklık zayıflığının önlenmesi için, atılması gereken ilk adımda, emzirmenin doğumdan sonra en kısa sürede başlatılması, yenidoğan bebeklerin ilk 6 ayında sadece anne sütü ile emzirilmesi, 6. ayın ardından ise uygun ek besinler ile emzirmeye ihtiyaç olduğu kadar devam edilmesi önerilmektedir.
İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Suat Altın ve Hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. İsmail Çağrı Özütok'un katıldığı program planında, Hastane Müdür Yrd. Ebe Mukaddes Tekdemir tarafından, anne, anne adayı ve babalara yönelik, anne sütü ve emzirmenin faydaları hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak Bakanlığımız Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlatılan afiş ve broşür dağıtımları yapıldı.
Soru-Cevap şeklinde interaktif şekilde devam eden kutlama programının ardından, gebelerimize ve hasta yakını ailelerimize çeşitli ikramlarda bulunuldu

emzirme2.jpg         emzirme3.jpg