Görev Adı: Bölüm Kalite Sorumluları
Amir ve Üst Amirleri: Başhekim-Kalite Yönetim Direktörü
Görev Devri: Bölüm Kalite Sorumluları Yedeği
Görev Amacı: Bu görev tanımı ile hastanemizde Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında birimlerin kalite yönetim sorumlularının belirlenerek, birim bazında hedeflerin oluşturulması, hedeflere ilişkin dönemsel değerlendirmeler yapılması, hedeflerin gerçekleştirilmesi, birimle ilgili uygunsuzluklarda düzeltici/önleyici faaliyet yapılmasını ve takip edilmesini tanımlar.
Temel İş, Sorumluluk ve Yetkileri:
1- SKS Bölüm Kalite Sorumluları başhekimlik onayı ile görevlendirilir. Bölümleri ile ilgili SKS uygulamalarından ve iyileştirme faaliyetlerinden Kalite Yönetim Direktörüne karşı sorumludur.
2-Sorumlular kalite yönetim direktörü ile koordineli çalışır.
3-Hastanemiz tarafından yapılması gereken kalite standartları kapsamında sorumlu olduğu bölüm adına hedefler koyarak çalışmaları yürütür.
4-Hedef Faaliyet Planı ile Bölüm hedeflerine ilişkin analizler sorumlular tarafından yapılır ve 6 ayda en az 1 kez dönemsel değerlendirmelerin yapıldığı üst yönetimle birlikte toplantılara katılır.
5-Hedeflerin belirlenmesi ve kurum içi değerlendirme toplantılarına katılır ve birimlerde öz değerlendirmelerde bulunulur.
6-Kalite birimi tarafından belirlenen tarih ve saatte ilgili çalışmaları hazırlayarak toplantıya katılır. Kalite Yönetim Direktörü tarafından toplantı esnasında alınan kararları yerine getirir ve kalite yönetim sistemini etkileyecek diğer görevleri yürütür.
7-Hedeflerin gerçekleşme durumunu ve analizini kontrol etmek amacıyla hedef için belirlenen süreç sonunda üst yönetimle yapılan toplantılara katılır.
8-Sorumlu olduğu bölüm ile ilgili herhangi bir uygunsuzluğu tespit ettiğinde düzeltici önleyici faaliyet başlatır ve takip eder.
9-Bölümleri ile ilgili dokümanları hazırlar.
10-Çalışma alanlarında güncel dokümanların kullanımını sağlamak bölüm kalite sorumlularının görevidir.
11-Risk yönetimi çalışmalarında kalite yönetim birimi ile işbirliği yapar. Risklerin belirlenmesi sürecine katılır ve bölümlerinde risklere yönelik alınan önlemlerin etkinliğini izler.
12-Sorumlu oldukları bölümlerle ilgili uyum eğitimi ve hizmet içi eğitim faaliyetlerini yürütür.
Yukarıda verilen görev, yetki ve sorumluluklar yerine getirilirken Organizasyon Şemasında belirtilen birimlerle yatay ve dikey koordinasyonlar kurarak faaliyetlerini sürdürür. Görev alanı ile ilgili olarak amiri tarafından verilen diğer işleri yapar.
Etik İlkeler
1. Bireylerin ve toplumun sağlığını birinci önceliği sayar.
2. Daima en üst düzeyde hizmet vermeye gayret eder.
3. Hizmet verdiği bireylerin kişilik haklarına ve mahremiyetine saygı gösterir.
4. Mesleğini meşrutiyet ve dürüstlük çerçevesinde uygular.
22 Aralık 2023