Yenilenen Acil Servisimiz, Şırnak Valisi Sayın Cevdet Atay'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
25 Aralık 2023

Cizre’de Eylül 2023’te tadilata giren Dr.Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanemizin Acil servisinin tadilat ve onarım işleri ile genişleme ve yenilenme çalışmaları sona erdi.
Şırnak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılan ihale neticesinde başlanan tadilat ve onarım çalışmaları bitirildi.
      Yenilenen Acil Servisimiz, Şırnak Valisi Sayın Cevdet Atay’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
      Sağlık Bakanlığı ve Şırnak İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ve planlamaları ile, ambulans girişinin ve resüsitasyon kırmızı alanının ana girişle entegrasyonu ve yakınlaştırılması, arena merkezi sisteminde yaklaşık 25 yataklı geniş bir gözlem odası yapılması, hastalarımıza yeni bir bekleme salonu yapılması, muayene odalarının arttırılması, acil laboratuvarının genişletilerek ek hacim sağlanması, acil kadın doğum biriminin hizmet alanına dahil edilmesi gibi alt düzenlemeler içeren, aylık yaklaşık 30.000 acil hastaya nitelikli hizmet verecek olan Cizre Devlet Hastanesi acil servisinin tadilat ve onarım çalışması işi başarıyla bitirildi.
Tadilat ve onarımı tamamlanan Acil Servisin açılışı, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Nazlı Demir, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın, Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, Cizre İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Kazım Sezgin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karson, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran ve STK Temsilcileri ile hastane yönetimi, diğer protokol üyeleri, muhtarlar ve kıymetli vatandaşlarımızla birlikte dualar eşliğinde gerçekleştirdi.
       Başhekim Uzm. Dr. İsmail Çağrı Özütok, Hastane Müdürü ve Sağlık Bakım Müdür V. Sabğatullah Anmal, Başhekim Yardımcıları Serdar Munis ve Muhammed Yakup Şirip ile diğer hastane yönetimi tarafından sağlanan karşılama sonrası gerçekleştirilen açılış kurdelesi ve törenin ardından,
Sayın Valimiz Atay ve beraberindeki protokol, yenilenen acil servisi gezip, sonrasında Başhekimliğimizde yapılan kurum toplantısında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın ve Başhekim Uzm. Dr. İsmail Çağrı Özütok'tan geliştirilen ve önümüzdeki süreçte planlanan genel sağlık hizmetleri hususunda bilgiler aldı.